Kleding

Creatieve outfit!

Lieve shopaholic,

Heb jij ook veel te veel kleren in je kast? Of juist veel te weinig? Maar weet je nooit wat je aan moet trekken? Lees dan verder! Kleding gaat veel verder dan het uitzoeken, passen, kopen en aantrekken ervan. Creatief zijn met kleding is daarom erg simpel. Toch wordt dat vaak vergeten. Elke week zullen er daarom nieuwe creatieve kleding ideeën op deze pagina geplaatst worden. Wat dacht je van een kledingruil feestje met oude kleding? Misschien is zelf een broek maken zelfs een optie? Of het doneren van oude kleding aan een goed doel? Ooit gedacht aan het recyclen van een kapot T-shirt? Of houd je het liever bij het verschillend combineren van kledingstukken? Laat creativiteit zien in je outfit!

Graag ontvang ik meer en nieuwe ideeën over kleding!

Liefs Renske

 

Zomerkleren

Lieve zomershopper,

Dat moment dat je denkt: ik vind geen enkele kleren van vorige zomer meer leuk/ik pas geen kleren van afgelopen zomer meer … Dat is erg vervelend! Dus heerlijk als dan de nieuwe korte broekjes, rokjes, crop tops en zomerjurkjes weer in de collecties van kledingwinkels verschijnen. Gewoon kopen! Een foto van mijn nieuwe aankopen vind je hieronder!IMG_0955.JPGNu moet er alleen nog iets gebeuren met mijn oude zomerkleding, maar daarvoor heb ik al een idee! Als je nieuwsgierig bent naar de bestemming van mijn oude zomerkleren, lees dan het bericht van de kledingruil party!

Heb jij al nieuwe zomerkleren gekocht? Of oude zomerkleren uitgezocht? Wat heb je ermee gedaan of ga je ermee doen? Ik ben benieuwd!

Liefs Renske

 

Tweedehands kleding

Lieve vintagelover,

Herken je deze situatie?

 • Je geld is op
 • Je kast zit vol met oude kleding
 • Je moet nieuwe kleding hebben

In deze situatie kan je verschillende dingen doen. Je kunt bijvoorbeeld een kledingparty houden. Je kunt ook je oude kleding verkopen om met het geld nieuwe (tweedehands) kleding te kopen. Daarover gaat deze post.

Er bestaan veel websites en apps die platforms vormen voor tweedehands kleding. Op deze  platforms kun je zowel je eigen oude kleding verkopen als nieuwe tweedehands kleding kopen. Een voorbeeld van een gratis app is United Warderobe. De missie van deze app is om tweedehands kleding overal de norm te maken. Er is immers al zoveel kleding; waarom moet je altijd nieuwe kleding kopen als er al zoveel mooie kledingstukken in omloop zijn? Kijk als je interesse hebt op hun website of download de app.

Schermafbeelding 2016-04-27 om 11.17.16

Naast United Warderobe zijn er nog veel meer online platforms voor tweedehands kleding. Een voorbeeld van een website is http://www.poppintags.nl.  Voor meer interesse, kun je een kijkje nemen op de website van Poppintags. Daar staat een filmpje met meer uitleg.

Tenslotte zijn er ook niet-online platfoms. Denk maar aan de plaatselijke kringloopwinkel! Ook Episode is een zeer bekende speler in dit veld.

Ben jij al begonnen met het verkopen van je oude kleding en kopen van tweedehands kleding? Welk platform gebruik jij?

Liefs Renske

 

Kledingruil party

Lieve ruiler,

Ook zin in een feestje? Het is immers weekend! Pak het eens iets anders aan dan een filmavond of dansfeest. Binnenkort staat er namelijk een kledingruil party op jouw planning! En die ga jij zelf organiseren.

Wat is zo’n party dan? Het is de bedoeling dat je je oude kleding ruilt en met nieuwe kleding naar huis gaat! Dat kan doordat iedereen kleding meeneemt die niet meer past of leuk is. Dus het kost helemaal niets! Nouja, behalve een leuke avond met je vriendinnen dan!

Maar hoe pak je het organiseren van zo’n kledingruil party nou aan? Gebruik daarvoor het volgende stappenplan:

 1. Ruim je kast op & Bedenk wat je wil ruilen.
 2. Ontwerp een ruilsysteem: Hoeveel kledingstukken moet je minimaal/maximaal meenemen naar het feestje? Ga je kleding ruilen of verloten? En hoeveel kleding neem je weer mee naar huis? Maak daar duidelijke afspraken over.
 3. Kies een datum + locatie.
 4. Nodig vriendinnen uit.
 5. De party!!!
 6. Doneer kledingstukken zonder nieuwe eigenaar aan het goede doel. Er blijven vast een paar kledingstukken over!

Wanneer is jouw kledingparty?

Liefs Renske

 

Schoenen inleveren

Lieve schoenenverzamelaar,

Heb jij in je schoenenkast of andere opruimmogelijkheid geen ruimte meer voor nieuwe schoenen? En dat terwijl je net nieuwe leuke schoenen gespot hebt? Vraag jezelf dan af of je al jouw prinsessenhakjes en glazen muiltjes nog wel echt draagt! Zo niet, lees dan deze tips! Daarmee kun je namelijk schoenengarderobe opruimen zodat er weer ruimte is voor nieuwe sandaaltjes, flipflops, sleehakken en andere zomerschoenen!

Want wat moet je met al die schoenen? Je hebt er ooit veel geld voor betaald en wil ze daarom niet zomaar weggooien. Bovendien zijn sommige schoenen niet eens echt afgedragen! Daarom hier een plan om je schoenen een goede bestemming te geven!

schoenen1.jpg

Zoek allereerst eens de schoenen, laarzen, sandaaltjes en slippers uit waarvan je zeker weet dat je ze niet meer draagt. Na deze selectie te hebben gemaakt, moet je een keuze maken over de bestemming van je schoenen. Dat zijn er nog al wat! Van het milieu verbeteren tot ontwikkelingshulp en geld verdienen; alles lijkt te kunnen met het inleveren van schoenen. Hieronder staan enkele  inzamelpunten en hun doelen opgesomd:

 • Verdien geld –> Manfield. Lever een paar oude schoenen in bij Manfield en krijg een waardebon t.w.v. 10 euro. Dan kun je alvast sparen voor je nieuwe schoenen! Over de voorwaarden lees je meer op deze site.
 • Help mensen in andere landen –> Packmee. Door je schoenen in te leveren bij deze organisatie help je mensen in Oost-Europa, Azië en Afrika. Nadat je schoenen gesorteerd zijn bij speciale sorteerbedrijven, worden ze verwerkt en naar verschillende landen gebracht. Naast deze recycling, wordt minimaal de helft van de opbrengst van dit goede doel gegeven aan Kika en Kinderpostzegels. Je kunt de schoenen gewoon in een doos meegeven aan een pakketbezorger van PostNL. Meer over de srategie, aanpak, doelen en voorwaarden van Packmee kun je hier lezen.
 • Draag je steentje bij aan het milieu –> kledingzak & textielbak. Recycle je oude schoenen en help op deze manier de natuur een handje. Wat mag er nu eigenlijk wel en niet in de textielbak en/of kledingzak. Meer daarover lees je op deze site.
 • Help mensen in nood –> Sam’s kledingactie. Steun met je oude schoenen de wederopbouwprojecten en noodhulpacties van Cordaid Mensen in Nood. Klik hier voor meer informatie.

Denk verder dan je schoenen! Je kunt ook je kledingkast in zijn geheel opruimen. De meeste inzamelpunten nemen namelijk ook kleding en textiel aan! Waar heb jij je kleding en/of schoenen ingeleverd? Of heb je er iets anders mee gedaan? Schrijf een reactie!

Liefs Renske

 

Skinny jeans omtoveren tot short

Lieve shortyfan,

De zomer staat weer voor de deur! En dus heb je nieuwe kleren nodig, of course! Ben jij al op zoek naar die perfecte nieuwe zonnebril, zomerjurk, flipflops, crop top en short? Wat dacht je ervan om dan eens te stoppen met zoeken? Voor al deze fashion items bestaan namelijk tal van leuke manieren om het zelf te maken. Zo weet je zeker dat niemand hetzelfde heeft. Bovendien is het knutselen ervan hartstikke leuk. En het bespaart je vaak nog een hoop geld ook! Check bijvoorbeeld eens deze post over zonnebril touwtjes; het perfecte item om je zonnebril op te laten vallen!

Naast het knutselen van sunny cords voor je zonnebril, kun je ook goedkoop een nieuwe korte broek maken. Deze ligt – momenteel nog in de vorm van een lange broek – tussen je winterkleren in de kast. Zin om die versleten, oude broek om te toveren tot je nieuwe zomerbroek? Lees dan deze post!

Hieronder staat een plan om jouw lange winterbroek om te toveren tot zomerse korte broek. Ik deed het zelf met een zwarte skinny jeans. Veel maakplezier!

 1. Bedenk van welke broek je een short wil maken. Kies een oude, lange broek die je al een tijd niet meer hebt gedragen. In principe kunnen alle soorten broeken: van skinny jeans tot boyfriend jeans en flair jeans. Let er echter wel op dat de zakken op de achterkant van de broek niet te lang zijn; je wil de zakken niet kapot knippen!
 2. Trek je lange broek aan. Teken op 1 broekspijp duidelijk af met een stift tot waar je deze wil afknippen. Wanneer je de randjes van je korte broek wil omslaan, reken dan 5 cm extra. Dan zie je namelijk de rafels van het knippen niet meer. Let op: korter knippen kan altijd, maar langer maken niet!IMG_1164-1 Zwarte versleten skins jeans
 3. Leg de broek plat op tafel neer & knip de pijp die je hebt afgetekend met een scherpe schaar (het liefst een stofschaar). Probeer zo recht mogelijk te knippen. IMG_1168-1 Broek met 1 afgeknipte pijp
 4. Vouw de half geknipte broek dubbel. Daarna kun je gemakkelijk de tweede broekspijp afknippen op dezelfde hoogte. IMG_1171-1 Dubbelgevouwen broek 
 5. Bekijk het resultaat. Leg het korte broekje plat neer. Knip eventuele grote rafels van het korte broekje af. Zijn de pijpen precies even lang nu?IMG_1174-1 Resultaat!
 6. Trek de short aan. Vouw eventueel de randjes twee keer om. Deze kun je eventueel aan de zijkanten met naald en draad vastzetten. Dat hoeft niet per se. Bedenk of je de broek zo de juiste lengte vindt. Er kan nog een stukje af als je wil natuurlijk!IMG_1175 Short passen
 7. Gooi de broekspijpen niet weg. Je kunt daar namelijk nog iets leuks van maken! Nieuwsgierig naar wat? Klik dan hier om de post daarover te lezen!

Kun jij ook niet wachten tot je jouw zelfgemaakte short aan kunt trekken? Stuur me een foto van het resultaat! Nu maar hopen dat de zon weer snel gaat schijnen…

Liefs Renske

 

Kleding trends – om aan te passen!

Lieve trendzetter,

Natuurlijk volg jij niet zomaar de trends op – en al helemaal niet als het om kleding gaat! Schitteren wil jij in je volgende nieuwe outfit, en dus zoek je graag even verder dan ‘the hottest fashion items on the internet’. Jij volgt de trends niet op, maar maakt ze lekker zelf! Soms valt dat helaas niet mee… Nieuwe ideeën voor leuke combinaties, kledingitems en schoenen komen niet zomaar op je af. Om je daarbij handje op weg te helpen ben ik op onderzoek uitgegaan (toch even het internet afgespeurd). Lees verder als je nieuwsgierig bent voor tips over het ontwijken & maken van dé kledingtrends voor deze zomer!

Tip 1: Zoek eens uit wat de trends zijn. Verschillende modesites en fashionbladen staan vol met tips om de trends te volgen. Een aantal trends staan op de foto hierboven: oranje is dé kleur, streepjesprint is geweldig, wijde mouwen is het nieuwe ding en een top met blote schouders is een must have. Nieuwsgierig geworden naar de andere items op de catwalks voor de zomercollecties? Kijk dan eens op http://www.fashionchick.nl of http://www.elle.nl

Tip 2: Nu je weet wat de trends zijn, geef je er je eigen twist aan! De streepjesprint is een zomertrend, dus ga juist voor ruiten of stippels! En omdat de kleur van dit seizoen oranje is, kies jij natuurlijk voor pimpelpaars!

Tip 3: Het is duidelijk wat je vooral niet wil/moet dragen. Je was sowieso nooit van plan geweest om victoriaanse ruches, strikjes en pasteltinten aan te trekken! Een win-win situatie dus.

Tip 4: Doe exact het tegenovergestelde van de trends. Alhoewel de rest van de modewereld voor off shoulder shirts en blouses gaat, kies jij voor hooggesloten tops met bedekte schouders. Bovendien hebben die bovenstukken in jouw kledingkast tenminste strakke mouwen in plaats van wijde zoals de modellen op de rode loper.

Tip 5: Trek vooral aan wat jij zelf leuk vindt. Dan weet je zeker dat je het vaak en met een fijn gevoel aan zal trekken. Trendzetter of trendvolger, zolang je je maar zelfverzekerd voelt in je outfit!

Ben jij een trendzetter of trendvolger als het om kleding gaat? Stuur me een berichtje!

Liefs Renske

 

T-shirtherinneringen

Lieve shirtjesdrager,

Soms vraag ik me wel eens af: ben ik de enige met een stapel ‘leuk om te bewaren als herinnering, maar doe ik never nooit meer aan shirts’ in mijn kast? Ik denk van niet! Je hebt vast wel een paar T-shirts van April Evil over die je echt niet van plan was om nog eens te dragen, nadat je de brugklas overleefd had. Of wat dacht je van die talloze shirts die je krijgt bij evenementen, introductieweken, kampen, etc. En dan heb ik het nog niet eens over de sportshirts voor school of toernooien! Oh en de bonte avonden niet te vergeten!

Hoeveel van dit soort T-shirts heb jij wel niet in je kast liggen? En heb je geen idee wat je daarmee moet, lees dan dit bericht! Ik heb even onderzocht waar deze ‘herinneringen’ nog goed voor kunnen zijn!

Hieronder allereerst een fotootje van m’n oude T-shirts. Negen in totaal, waarvan een heleboel met een opdruk.

IMG_1249.JPG

Je zal zien dat tussen je oude shirts best leuke teksten tussen zitten. Dat was bij mij ook het geval! Knip die teksten/plaatjes/prints vooral lekker uit de shirts! Zelf heb ik de stukjes stof in mijn ‘verzamel spullen voor nieuwe creatieve ideeën lade’ gelegd. Wie weet zijn ze binnenkort nog eens goed voor een nieuwe collage! Maar je kan ze ook gebruiken bij het inpakken van een cadeautje voor die ene vriendin die deze herinnering met jou deelt. Of prik het op een prikboard, hang het op de koelkast of plak het gewoon op de muur! Laat je kriebels het werk doen en wees creatief!

Naast de shirts met teksten waren er ook nog wat oude shirts in een effen kleur of met streepjes. Gewoon omdat ze saai zijn, worden ze nauwelijks meer gedragen. Zonde! In mijn post van volgende week maandag, laat ik je zien hoe je deze shirts met een schaar eenvoudig kunt opleuken!

Wat ga jij doen met je oude T-shirts? Van plan om ze eeuwig als herinnering te koesteren? Of toch maar verknippen? Stuur me een foto van jouw resultaten!

Liefs Renske

 

Bikini stress

Lieve beachlover,

Elk jaar weer is het totale paniek! Want het strandseizoen komt eraan en dat betekent… New swimwear! En tja, bikini’s passen is toch niet helemaal mijn ding. Heb jij toevallig ook nog een nieuwe badpak nodig? Lees dan snel verder voor wat tips om zonder te passen een leuke swimwear te shoppen!

 1. Maak even goed duidelijk voor jezelf wat je cupmaat en je onderbroek maat zijn. Wanneer je cup A hebt, dan heb je een bikinitop van maat S nodig. Bij cup B kies je voor maat M. Bij een omtrek groter dan 85 bij cup B kies je voor een L. Wanneer je cupmaat C of groter is, kun je het beste een top kiezen die werkt met cupmaten. Dat scheelt heel veel zoekstress! Je maat van je broekje is hetzelfde als die van je onderbroeken. Bedenk goed dat badstof gemakkelijk omhoog kruipt. Liever een maatje te groot dan te klein proberen dus!
 2. Je hoeft niet te passen! Als je je aan bovenstaande richtlijnen houdt, kun je gewoon bestellen op internet. Als je niet zeker bent van de juiste maat, bestel je swimwear dan in twee maten. Zorg ervoor dat je je aankoop kunt retourneren. Dan kun je later een van de bikini’s terugsturen.
 3. Natuurlijk heb ik wat websites uitgezocht met goede swimwear. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.stealsyoursummer.com. Voor een middeldure prijs scoor je daar een leuke bikini in een Ibiza achtige stijl. Ze hebben bovendien nog meer hele leuke kledingitems en sieraden om je zomeroutfit compleet te maken! Op http://www.twinkledeals.com vind je bikini’s die net even anders zijn dan de standaard in de winkels voor een enorm goede prijs! Zeker even checken dus. Maar ook van gewone kledingwinkels zoals H&M, kun je je badpak online bestellen.
 4. Toch is thuis passen het fijnst. Je kunt natuurlijk gewoon naar de winkel gaan en je bikini kopen. Bewaar dan goed het bonnetje, zodat je hem terug kunt brengen als hij niet past of niet leuk staat!

Al minder bikinistress? Ik hoop het! Zelf ga ik denk een van deze bikini’s bestellen!

Liefs Renske

 

Vintage till you drop!

Lieve milieuredder,

Als consumenten lijkt het alsof we nooit – maar dan ook echt NOOIT – genoeg hebben aan het aantal kleren in de kast. Daar heb ik al een aantal oplossingen voor bedacht zoals een kledingruil feest organiseren (klik hier voor die post) of wat meer tweedehands kleding kopen (hier kun je dat bericht vinden). En omdat ik persoonlijk nooit genoeg kan krijgen van vintage kleding, schrijf ik er nu nog een post over!

Ik heb namelijk een hele handige ontdekking gedaan; er bestaat een app waarmee je kunt vinden waar vintage winkels zich bevinden. Met behulp van je GPS locatie op je smartphone, stuurt Vintage Guide (zo heet die app) je zo naar de leukiconste kledingwinkels. Heel handig, want de beste aankopen doe je toch in winkels waar niemand komt! Dus
wanneer je in een dagje in een stad bent die je (op shopgebied) niet super goed kent, is deze app je nieuwe vriend. Maar je kunt natuurlijk ook ontdekken welke vintage winkels er bij jou in de buurt zitten en waarvan je het bestaan helemaal niet wist! Helaas is d
e App nog niet zo oud en staan nu vooral winkels in hoofdsteden van landen geregistreerd. Bij een dagje Amsterdam, Berlijn en Londen werkt het in elk geval!

Ga jij Vintage Guide gebruiken?

Liefs Renske