Eten&Drinken

Creatief eten?

Lieve superfoodie,

Jij bent vast al heel creatief met eten en drinken bezig! Goji bessen, chiazaad, hoemoes en ga zo maar door. Dat kost wel heel wat geld en tijd allemaal… Bovendien is het af en toe ook lekker om zeer ongezond te eten. En dat kan ook gewoon! Nieuwsgierig hoe? Lees dan deze pagina. Creatief zijn met voedsel kan namelijk heel makkelijk. Elke week zullen hier recepten verschijnen die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Klaar binnen 10-20 minuten
  • Gemaakt van restjes uit de (koel)kast
  • 1-2,5 euro per persoon
  • Zonder superfoods

Daarnaast zal er elke week een idee geplaatst worden over voedsel dat over is.Eet je bijvoorbeeld wel eens in grote groepen waar veel eten overblijft? Breng het overschot dan naar een goed doel! Of vries de restjes van een heerlijke maaltijd in voor later die week als je het druk hebt. Er zijn genoeg creatieve dingen te verzinnen tegen voedselverspilling. Begin bij jezelf; kook met restjes zoals gedaan wordt in de recepten op deze pagina!

Laat een bericht achter als je zelf andere creatieve ideeën over voedsel hebt!

Liefs Renske

Ontbijtje voor gehumeurden

Lieve gehumeurde in de ochtend,

Ook geen zin om veel moeite te doen? Dat hoeft ook niet! Met een restje van je toetje van gisteravond, wat muesli, een klein handje rozijnen of gedroogde vruchtjes, overblijfsel nootjes en eventueel kaneel tover je binnen 2 minuten een heerlijk ontbijtje op tafel! Kopje thee erbij en voilà! Eet smakelijk!

IMG_0921

Benodigdheden:

  • 150 ml yoghurt, kwark of vla (vruchten, vanille, etc.)
  • Handje muesli, cruesli of granola
  • Klein handje rozijnen of gedroogde vruchtjes
  • Klein handje nootjes
  • Eventueel: kaneel

Ook zo genoten van dit ontbijtje?

Liefs Renske

 

Tussendoortje

Lieve snoeper,

Vergeet jij ook af en toe naast je lunch nog tussendoortjes mee te nemen? En zorgt dat ervoor dat je dan naar ongezonde dingen grijpt? Niet doen! Tussendoortjes zijn gemakkelijk en kunnen heel gezond zijn. Een stuk fruit of een koekje is best prima! Wel jammer als je stuk fruit dan beurs en je koekje verkruimeld is… Daar besloot ik iets op te verzinnen! Van een helemaal verkruimeld koekje, beurs appeltje en wat honing maak je een heerlijk mini-appeltaartje. Enjoy!

IMG_0962 kopie.jpg

Benodigdheden:

  • 1 appel
  • 1 verkruimeld koekje (Evergreen, digestieve koekje, sultana, Time Out, etc.)
  • 1 theelepel honing

Ook zo genoten van dit makkelijke en gezonde tussendoortje? Of andere ideeën voor snelle, simpele, gezonde tussendoortjes gemaakt van restjes eten? Schrijf een berichtje!

Liefs Renske

Lieve Oranjeganger,

Vandaag is het weer Koningsdag! Reden genoeg om creatief aan de slag te gaan. Misschien maak je wel sieraden of cakejes voor op de vrijmarkt? Of speel je muziek op een instrument? Of maak je een Koningsmaaltijd? Ik besloot het laatste te doen. Een drie gangen menu geheel in het oranje! Bovendien is het ook nog eens vegetarisch. Gisteren voor Koningsnacht viel dit menu ook al goed in de smaak! Veel kook- en eetplezier vanavond!

Voorgerecht: pompoensoep (Jumbo) met stokbrood

Hoofdgerecht: kikkererwten curry

Nagerecht: Oranjebollen (Jumbo)

Het voor- en nagerecht waren kant- en klaar. Het recept voor het hoofdgerecht kun je hier vinden. Ook zo’n Oranjegevoel gekregen van dit Koningsmaal?

Liefs Renske

 

Tagliatelle met zalm, roomkaas en courgette

Lieve visliefhebber,

Is het voor jou ook al weer zo’n tijd geleden dat je een lekker stukje vis op je bord had? Dat komt vast doordat het zo duur is… Maar als het dan opeens in de aanbieding is, dan wil je met dat mooie visje ook wel iets heel lekkers maken toch?

En dus wordt het tijd om de aanbiedingen af te struinen! Als je dan toevallig net als ik zalm tussen de koopjes vindt, kun je hier een lekker en vullend gerecht vinden. Daarbij heb je dit nodig voor vier personen:

  • 250 gram overgebleven pasta
  • 1 courgette
  • Restje room
  • 300 gram gerookte zalm (in de aanbieding!)
  • Bieslook en citroen (optioneel)

Hieronder staat nog een foto van mijn creatie! Ik ga snel eten!

IMG_1004

Wat was jouw vis(gerecht) uit de aanbieding?

Liefs Renske

 

Komkommerwater

Lieve dorstige,

Wauw het lijkt wel zomer! Gisteren scheen de zon nog volop en vandaag was het vooral erg drukkend warm. Dat betekent veel drinken! Maar als je even genoeg van al dat water hebt, moet je snel iets anders bedenken!

Frisdrank is heerlijk, maar niet zo gezond en ook best duur. Koffie en thee zijn helaas warm en de koude versies ervan bevatten bakken met suiker. Daarom ging op zoek naar een betere oplossing voor een gezond, betaalbaar en verfrissend drankje. En trad: komkommerwater it is!

Gisteravond heb ik een hele kan gemaakt om er vandaag met het warme weer van te kunnen genieten Hieronder een foto van dat heerlijke drankje!

IMG_1115

Het maken van komkommerwater is erg eenvoudig: je snijdt een halve komkommer in plakjes, doet de plakjes in een fles of kan met water, zet de kan een uurtje in de koelkast, gooit wat ijsklontjes erbij en genieten maar! Je hebt dus slechts de volgende dingen nodig:

  • 1/2 komkommer
  • 1 liter kraanwater
  • evt. ijsklontjes

Fruit in een kan met ijskoud water doen – om het naar het fruit te laten smaken – is al een tijdje een hype! Heerlijk die citroen in een glas met water en wat ijsklontjes. Maar ook een komkommer geeft zijn smaak aan water af. Het zal je werkelijk verrassen dat een komkommer dus ook echt smaak heeft!

Ook zo’n fan van komkommer water (geworden)? Of blijf jij trouw aan fruitwater? Wellicht heb jij een ander favoriet zomerdrankje? Schrijf een reactie!

Liefs Renske

 

Foodtruck festival TREK

Lieve trekhebbende,

Ook zo’n zin om allemaal nieuwe gerechtjes uit te proberen? Japanse hartige poffertjes, Hollandse wentelteefjes met geitenkaas, Mexicaanse quesedillas, Italiaanse wraps, Engelse hamburgers, Indonesische saté of een cocktail? Ga dan vooral eens langs bij het foodtruck festival TREK dat deze zomer door Nederland reist.

Afgelopen weekend was het festival in Utrecht en besloot ik even een kijkje te nemen.De Italiaanse vegetarische wrap, een tia maria ijskoffie cocktail en churros met witte chocolade zijn stuk voor stuk aanraders! Hieronder wat fotootjes voor een sfeerimpressie:

Ook al naar TREK geweest? Of van plan naar dit of een ander foodtruck festival te gaan? Ik ben benieuwd!

Liefs Renske

 

Havermoutkoekjes

Lieve cookiemonster,

Wat heerlijk dat er zoveel soorten koekjes bestaan! Wat jammer alleen dat je ze nooit kan weerstaan… Want helaas zijn die zo super lekkere koekjes niet heel gezond. Ze bevatten vooral heel veel suiker. Dus is het de hoogste tijd om zelf eens lekker te kokkerellen!

Verzin zelf daarom eens een recept voor overheerlijke koekjes, maar dan in een gezond tintje. Om je daarbij iets op weg te helpen, heb ik een aantal tips:

  • Een basisdeeg voor koekjes bestaat uit meel en boter. De verhoudingen kan je eindeloos varièren! Wil je zandkoekjes of juist robuuste knapperige?
  • Voor smeuïgheid voeg je aan het basisdeeg een ei toe.
  • Gebruik in plaats van tarwebloem eens andere gezondere meelachtige producten zoals havermout, volkoren bloem, speltmeel, etc. Wat heb je toevallig in huis?
  • Halveer de hoeveelheid suiker van een bestaand recept. Je kunt ook honing als vervanger kiezen!
  • Kies in plaats van chocolade stukjes eens andere toevoegingen voor je deeg. Denk aan gedroogd fruit (rozijnen, cranberries), vers fruit (appel, banaan), noten (cashewnoten, amandelen, walnoten) of cruesli. Kijk gewoon eens welke restjes je in huis hebt!

Door een beetje creatief na te denken over bovenstaande dingen heb ik uiteindelijk havermoutkoekjes gebakken. Ik had namelijk nog een enorm grote voorraad havermout, terwijl de tarwebloem bijna op was. Ook was er haast geen suiker meer… Dan maar wat minder zoet en dus gezonder! In de koekjes heb ik rozijnen en walnoten gedaan; daarvan lagen nog wat restjes in de keukenkastjes. Het resultaat was top!

IMG_1192

Nu moet ik toegeven dat ik zelf een beetje heb vals gespeeld. Het basisrecept voor de koekjes heb ik namelijk gekregen van een vriendin. Zij is aan het experimenten met allerlei vegetarische recepten: van tortillataart tot allerlei hartige vegetarische high tea hapjes! Nieuwsgierig naar meer van dit soort gerechten? Neem dan eens een kijkje eens op www.devegastudent.wordpress.com.

Ook benieuwd naar het recept van de havermoutkoekjes? 

Verwarm de oven voor op 180 graden (hete luchtoven). Voeg onderstaande ingrediënten (op kamertemperatuur) bij elkaar en kneed tot een deegbal:

  • 60 gram boter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram havermout
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 ei
  • Handje rozijnen (restje)
  • Handje fijngehakte walnoten (restje)

Zet het deeg een half uurtje in de koelkast met wat vershoudfolie erover heen. Leg bakpapier op de bakplaat. Haal het deeg uit de koelkast en maak er ongeveer 10 balletjes van. Leg de balletjes op het bakpapier en druk ze plat. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig. Houd ze in de tussentijd wel goed in de gaten! De ene oven is de andere niet!

Heb jij al een nieuw recept voor koekjes geprobeerd? Gezond en van restjes gemaakt? En ook nog lekker? Ik ben benieuwd!

Liefs Renske

 

Ontbijtmuffins

Lieve breakfastlover,

Vind jij het ook zo heerlijk om voor je ontbijt elke dag iets anders te verzinnen? Heel goed, want ontbijten is belangrijk; dat kan niet vaak genoeg gezegd worden! En variatie in je ontbijt is gewenst, omdat de gemiddelde Nederlandse lunch uit een paar boterhammen met (pinda)kaas bestaat. Probeer voor je ontbijt daarom  eens iets nieuws! Ga je de ene keer een voor een smoothie, dan kies de dag erna een havermoutpapje, maak je in het weekend pannenkoeken met vers fruit en neem je bij haast een dikke plak ontbijtkoek als ontbijt.

Helaas raken de nieuwe ideeën over een ontbijtje voor morgen wel eens op… Overkomt dit jou ook wel eens? Of heb je gewoon zin in een gezond, goedkoop, gevarieerd ontbijt gemaakt van restjes? Lees dan gauw verder voor een verrukkelijk ontbijtrecept! Om je nieuwsgierig te maken als eerst een paar fotootjes van mijn appel-kaneel-rozijnen-walnoot-ontbijt muffins. Zijn ze niet letterlijk om op te eten?

Voor 10 van deze breakfast muffins heb je het volgende nodig:

  • 2 (over)rijpe bananen (zonde als je ze niet meer op wil eten)
  • 3 eieren
  • 100 gram havermout (stond nog in een kastje)
  • 1 appel
  • Handje rozijnen (restje)
  • Handje nootjes (restje)
  • 2 theelepels kaneel
  • Eventueel suiker

De basis voor het beslag van de muffins vormen de bananen, eieren en havermout. Verder kun je eindeloos variëren met extra toevoegingen. Zo koos ik voor appel, kaneel, rozijnen en walnoten. Maar ook bijvoorbeeld cranberry’s, blauwe bessen en andere soorten noten zullen prima bij de cakejes passen.

Het bereiden is erg simpel. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden (hete lucht). Doe vervolgens de ingrediënten voor het basis beslag bij elkaar en blendt met een blender/mix met een mixer tot een glad beslag. Nadat je de toevoegingen (als dat nodig is) hebt gesneden, voeg je ook deze ingrediënten aan het beslag toe en spatel je het erdoor. Vervolgens vul je ongeveer 10 cakevormpjes met het beslag. Tenslotte moeten de muffins ongeveer 20 minuten in de oven; je houdt ze intussen natuurlijk wel goed in de gaten he!

Het recept heb ik niet geheel zelf bedacht, maar  gebaseerd op een recept uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Het doel van deze Friesche schone is om een ideale gezonde lifestyle te vinden waarin gezond en lekker eten & voldoende beweging de hoofdrol vervullen. Aangezien gezonde voeding haar met de paplepel is ingegoten, vindt Rens het erg leuk te experimenteren met allerlei producten. Bovendien weet ze ook er ook erg veel vanaf; van de krachten van allerlei specerijen waarvan je nog nooit gehoord hebt tot de werking van bepaald voedsel op je verteringsstelsel.

Prachtige gerechten zijn het resultaat van mijn naamgenootje Rens! Van sappen tot pompoenbrood en van smoothies tot ijs. Heerlijk voor zo’n zoetekauw als ik! In al deze recepten komt haar kennis over zowel makkelijk (niet tijdrovend) en lekker eten (zonder schuldgevoel) als de waarde van producten van goede kwaliteit (biologisch) tot zijn recht. Nieuwsgierig naar meer van deze Powerfood recepten? Kijk dan eens op haar website http://www.renskroes.com of op haar instagram renskroes.

Wat is jouw favoriete ontbijtje? Of wil jij ook elke dag iets anders? Ik ben benieuwd!

Liefs Renske

 

Thema diner organiseren

Lieve restaurantliefhebber,

Niet is leuker+lekkerder dan een fantastisch 3-gangen, nee wat zeg ik, 5-gangen diner in een restaurant toch?! Alleen balen dat dat pittig duur is… Maar met een beetje creatief nadenken en kokkerellen, tover je zo een enorm ‘weetikhoeveel-gangen-diner’ op tafel! Het enige wat je nodig hebt zijn een stel leuke mensen (1), een goed thema (2) om in de stemming te komen & lekker eten (3)! Heb jij nu ook zin gekregen om een low-budget thema diner te organiseren? Lees dan gauw verder voor een plan van aanpak!

  1. Bedenk een leuk thema. Aangezien het vooral om eten en drinken draait bij een diner, kun je gemakkelijk een land als thema kiezen. Ga bijvoorbeeld voor ‘Italian Dinner’ of ‘English meal’. Maar je kunt natuurlijk ook een heel ander soort thema zoals ‘Diep in de Zee’ of ‘Girls night out’ doen! Geef er vooral je eigen twist aan!
  2. Peil bij je vriendengroep, sportteam, familie of andere gezellige mensen of ze zin hebben in een diner. Let op: kom met een concreet plan! Dan hoeven mensen alleen nog maar ja/nee te zeggen. Stel datum+tijd, locatie,  budget (per persoon) en thema al vast in je berichtje met het idee.
  3. Verdeel de taken! Laat iedereen kiezen wat hij of zij wil doen: wie maken het voor-, hoofd- en nagerecht? En wat dacht je van bijpassende drank voor elk gerecht? Vergeet niet aan te wijzen wie de fiscus van deze operatie wordt. Zo voorkom je een hoop gedoe achteraf! And last but not least: wie verzorgt de aankleding die perfect past bij het thema?
  4. Jij bent het aanspreekpunt tot de dag van het diner. Als er vragen zijn over het diner, kan iedereen bij jou terecht. Zorg er vooral voor dat alles voor iedereen duidelijk is: wanneer, waar, wie, hoe duur, wat?
  5. Creëer een outfit die perfect past bij het thema en steek de anderen aan om ook moeite te doen om er leuk uit te zien. Dat is gewoon extra feestelijk! En leuk voor de foto’s van vanavond 😉
  6. Begin op tijd met koken en het versieren op de dag van het diner! Dit onderdeel is ook een heel leuk, maar tijdrovender dan je denkt. Dus begin op tijd, want de echte pret moet nog beginnen! En je wil je rammelende maag toch niet te lang laten wachten op al dat lekkere eten?
  7. Eten eten eten & drinken! Enjoy 🙂

Hierboven staan wat foto’s voor een sfeerimpressie van het Mexicaanse diner dat ik laatst met mijn huisgenoten heb georganiseerd. Het was zeker een aanrader! Dus ben jij al overtuigd om een uitgebreid etentje te organiseren? Welk thema kies je dan? Laat het me weten!

Liefs Renske

 

It’s BBQ time!

Lieve saladeliefhebber,

Wat is het toch heerlijk om weer buiten te kunnen eten hè? Eindelijk is het vandaag lekker weer! Dus bij mij gaat de BBQ weer aan! Jammer vind ik alleen dat dat soms zo standaard wordt; diezelfde lekkere worstjes, brood met die ene dip en die perfecte salade. Tijd voor nieuwe BBQ recepten dus!

Daarom hier twee niet zulke standaard salades voor bij een BBQ. Maar ze zijn ook goed geschikt als maaltijdsalade of lunch. De ingrediënten samen geven aan elke salade een grappige twist. De kruiden zijn daarom erg belangrijk om het geheel bij elkaar te brengen. Niet zomaar weglaten dus!

Fris-pittige couscous salade met heel veel groenten

Het is heel simpel: bereid de couscous zoals op de verpakking staat aangegeven en snijd alle groenten, kaas en kruiden. Gooi alles bij elkaar en maak af met het sap en rasp van een citroen met wat zout en peper! En smullen maar. Deze ingrediënten heb je nodig voor deze kleurige, geurige salade:

  • 1 pakje couscous
  • 1 gele paprika
  • 3 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 pot gedroogde rode paprika
  • 1 rode peper (inclusief pitjes voor de pikante smaak)
  • 250 gram fèta kaas
  • Een takje verse peterselie
  • 1/2 citroen (rasp en sap)
  • Zout en peper (naar smaak)

Pastasalade met broccoli en tonijn

Kook de pasta gaar en de broccoli beetgaar. Lek de tonijn, tomaatjes en kappertjes uit. Voeg alles bij elkaar en schep de pesto erboven op. Maak af met chilipoeder en het sap van een limoen. Eet smakelijk! Dit heb je nodig:

  • 1 pak volkoren penne pasta
  • 1 grote stronk broccoli
  • 2 blikjes tonijn op olie basis
  • 1 potje kappertjes
  • 1 potje zongedroogde tomaatjes
  • 1 potje groene pesto (zelf maken kan natuurlijk ook!)
  • 1 limoen
  • Chilipoeder

Heel veel maak-, eet- en BBQ plezier! Heb jij nog recepten voor bij de BBQ? Salades of misschien een overheerlijke satésaus? Stuur het me op!

Liefs Renske

Banana bread

Lieve cakelover,

Ja, ik hoor je denken! Bananenbrood en -cake dat kennen we nu wel. Maar dit recept is zo onwijs lekker en bovendien zo goed vullend dat ik het niet over mijn hart kon verdragen om het niet te delen. Dit biologische recept is perfect als ontbijt of lunch! En het is nog eens gezond ook, want er is geen suiker toegevoegd! Dus pak maar gauw de volgende ingrediënten:

  • 3 fijn geprakte bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram boekweitmeel (verkrijgbaar bij EkoPlaza of de superfoodafdeling in de supermarkt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels appelmoes

Roer alles met een garde door elkaar tot een glad mengsel. Voeg dan nog 150 gram pure chocola in stukjes en 150 gram gehakte walnoten toe. Doe het beslag in een ingevette (rechthoekige) cakevorm en bak het in 45 minuten op 180 graden (hete luchtoven) gaar. Mix intussen de volgende producten voor de topping:

  • 200 gram Monchou (andere roomkaas kan ook)
  • 3 eetlepels ahornsiroop (natuurlijke zoetstof)
  • 1/2 geprakte banaan
  • Chocoladesnippers van het snijden van de chocolade voor in het beslag

Laat je banana bread goed afkoelen voordat je de topping erop doet! En versier hem met de andere 1/2 banaan en wat overgebleven stukjes chocola en walnoot. Oh en vergeet vooral niet te smullen daarna hè! Mjammm…

Hieronder staat nog een foto van dit overheerlijke brood. Want het is eigenlijk meer brood dan cake als je het mij vraagt! Ik neem gauw nog een sneetje!

IMG_1348.JPG

Ook zo genoten van dit heerlijke recept? Of heb jij een nog beter recept voor een bananenbrood? Stuur het naar me op, want ik ben reuze benieuwd!

Liefs Renske

 

Gazpacho

Lieve tomatenfan,

Zo’n tomatensoepje op z’n tijd mag niet ontbreken, vind je ook niet? Lekker Cupasoup tomaten crème of zelfgemaakt met heel veel ballen! Maar in deze oh zo zonnige (ehum, ehum) zomer is een soepje een beetje te warm. Of in elk geval op dagen dat de zon dan daadwerkelijk schijnt, haha. Dan is een frisse & koude tomatensoep veel lekkerder! Gazpacho noemen de Italianen dat. En makkelijk dat dit receptje te maken is joh! Lees snel verder als je nieuwsgierig bent naar mijn recept daarvoor 🙂

Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 6 kleine kopjes:

  1. Een bakje cherrytomaten à la 300 gram
  2. 1/2 komkommer
  3. 1/2 rode ui
  4. 2 teentjes knoflook (of meer mag ook!)
  5. Oregano (zoveel als je zelf lekker vindt)

Het maken is ook zo gebeurd! Snijd de groenten in kleine stukjes en verwijder de schil van de knoflook. Doe de fijngesneden groenten plus oregano bij elkaar in een bak en zet de staafmixer erop. In een blender of keukenmachine is het zelf nog eenvoudiger! Serveer de soep als voorgerecht of neem het lekker bij de lunch.

Voor smaakvariaties kun je wat experimenteren met kruiden. Basilicum, tijm, dille, chilipeper, of verzin zelf nog meer wat er lekker in kan smaken! Frisser maak je de soep door nog iets meer komkommer toe te voegen. Persoonlijk houd ik wel van scherp eten, maar als je dat niet lekker vindt kun je minder ui toevoegen of een gewone ui in plaats van een rode. Lekker uitproberen vooral, want wees creatief!

Hoe was jouw Gazpacho? Ik hoop net zo lekker als die van mij!

Liefs Renske

 

Hoemoes

Lieve brood-met-dip-borrelaar,

Zelfgemaakte sauzen, dipjes en smeersels op een vers stokbroodje zijn toch altijd nét even lekkerder dan de kant-en-klare versies. Zo is het ook heel erg makkelijk (en leuk) om zelf hoemoes te maken. Helemaal nu we weten dat de hoemoes vanuit supermarkten best wel veel zout bevat… Dat kun je zelf beter doen!

Hieronder volgen de ingrediënten die je nodig hebt:

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 3 flinke eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 rode ui
  • Verschillende kruiden (vers of uit potje)
  • Snuf zout (maar dus niet te veel hè)

Allereerst laat je de kikkererwten een nacht weken in water. Je kunt ook geweekte kikkererwten (uit blik) kopen, maar die zijn duurder. Vervolgens moet je in beide gevallen de kikkererwten koken. Het duurt een minuutje of 6, (als het water kookt) voordat ze gaar zijn. Dat kun je natuurlijk even controleren door met een vork in een erwt te prikken.

Vervolgens doe je de gekookte kikkererwten samen met de olijfolie, knoflook en een beetje fijngesneden ui in een blender, keukenmachine of staafmixer. Het duurt even voordat het mengsel glad wordt, maar dan heb je ook wat!

In principe heb je nu naturel hoemoes, maar je kunt eindeloos variëren met kruiden om
bepaalde smaken toe te voegen. Kies hoemoes
bijvoorbeeld voor basilicum, oregano en wat zongedroogde tomaatjes (geen kruid, maar ook heel lekker!) om Italianse smaak erin te krijgen. Of neem een rode verse peper en wat chilipoeder voor een pittig mengsel. Kurkuma en dille is trouwens ook een goede combinatie! Het belangrijkste is goed te blijven proeven tussendoor, maar dat is natuurlijk geen probleem 🙂

Zelf heb ik laatst hoemoes gemaakt met chilipoeder, paprikapoeder en zwarte peper – zeker een aanrader! Vergeet op het laatst niet het zout toe te voegen, maar niet uitschieten, want dan heb je toch weer hoemoes à la supermarkt, haha.

Hoe was jouw hoemoes?

Liefs Renske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s