Boeken

Creatief met boeken?

Lieve boekenliefhebber,

Hier komen voor jou een heleboel tips te staan om creatief met boeken aan de slag te gaan. Nadat je een boek gelezen hebt, zet je het vaak terug in de kast. Daarna lees je het misschien nog een paar keer. Of juist nooit meer. Maar verder doe je er nooit meer iets mee. Best zonde! Daarom zal op deze pagina wekelijks een post over een boek komen te staan met een bijbehorend creatief idee. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zelf schrijven van een proloog of epiloog? Misschien is het nog wel leuker om met andere mensen over het boek te praten? Of is juist het uitzoeken van de mooiste zinnen uit het boek om daarmee een eigen verhaal te schrijven een idee ? Heel veel creatieve mogelijkheden met boeken dus!

Laat het weten als je nog meer creatieve boeken ideeën hebt!

Liefs Renske

 

Personality Plus – Florence Littauer

Lieve boekenwurm,

Misschien houd je wel van spannende of wetenschappelijke boeken, maar heb je eigenlijk altijd al een psychologisch boek willen lezen? Of zou je nu eindelijk wel eens willen weten hoe jij zelf in elkaar steekt? Dan is dit boek zeker het proberen waard!

9781854245090
In Personality Plus stelt Florence Littauer dat alle mensen ingedeeld kunnen worden in de volgende vier karakters:

 1. Populair sanguine: de vermaker, de prater
 2. Perfect melancholy: de perfectionist, de denker
 3. Powerful choleric: de leider, de doener
 4. Peaceful phlegmatic: de bemiddelaar, de kijker

Je kunt één of meer van de volgende karakters bezitten. Om daarachter te komen, maak je aan het begin van het boek een persoonlijkheidstest. Wat zijn je goede en slechte eigenschappen? Vervolgens kom je erachter waarom jij doet en denkt zoals jij dat doet en denkt. Daarvoor gebruikt Florence tal van grappige voorbeelden uit haar eigen leven. Daarna lees je over de andere karakters; welke goede en slechte eigenschappen bevatten zij? Hoe kun je herkennen welke karakters mensen hebben?

Met deze kennis leer je in het laatste deel van het boek hoe je jezelf kunt verbeteren; waar hebben de andere karakters een hekel aan bij jou? Tenslotte leer je hoe je met andere karakters om kunt gaan; hoe irriteer je je niet langer aan hun slechte eigenschappen?

Het is een zeer interactief boek, waardoor het anders is dan gewoonweg een boek lezen. Je moet namelijk telkens jezelf verantwoorden en afvragen hoe dat bij jezelf zit. Je leert er bovendien zeer veel van op persoonlijkheidsgebied. Alhoewel je het misschien niet wil, verbeter je jezelf automatisch als persoon en pas je je makkelijker aan andere mensen aan. Vooral als je nieuwe mensen leert kennen, is dat erg handig! Ik pak het er nog wel eens bij om te puzzelen met wat voor ingewikkeld persoon/karakter ik nu weer te maken heb!

Je kunt het boek bestellen bij Book Depository, een Engelse website waar je goedkoop Engelstalige boeken kunt bestellen.

Veel leesplezier! Wat heb jij van Personality Plus geleerd?

Liefs Renske

 

Yoga Girl – Rachel Brathen

Lieve bezige bij,

Weet jij niet hoe je kunt stoppen met hollen van de ene activiteit naar de volgende bezigheid? Zou je graag snelheid verminderen? Momenten van stilte willen creëren in je leven? Dan is het boek Yoga Girl van Rachel Brathen misschien wel wat voor jou! Door het lezen van dit boek wordt je gestimuleerd te ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in je leven. Wat wil je bereiken en hoe pak je dat aan?

Schermafbeelding 2016-04-28 om 11.23.03.png

Zoals de titel verraadt gaat dit boek over yoga. De titel verraadt echter lang niet alles! Yoga Girl beschrijft hoe de schrijfster van het boek haar leven totaal heeft omgegooid. Na een chaotische en zelfdestructieve jeugd besluit ze op zoek te gaan naar een vrijer en gezonder leven. De sleutel er naartoe was yoga!

Elk hoofdstuk in dit boek is als volgt opgebouwd:

 • Levensfilosofie van Rachel
 • Hoe yoga in het leven van Rachel is gekomen
 • Yogaoefeningen
 • Recepten voor smoothies, salades en sapjes

Rachel is geboren in Zweden, waar ze geen fijne jeugd heeft. In haar reis naar een vrijer leven verwisselt ze Zweden voor  deCosta Rica. In 2010 verhuisde ze naar Aruba en lukte het haar om yogalerares te worden. Inmiddels reist ze de hele wereld over om yogalessen te geven en heeft ze een instagram account (yoga_girl)met meer dan 1,9 miljoen volgers!

Het boek kun je voor 24,95 bestellen op http://www.bol.com. Ook al zo’n zin om dat te doen en gewoon te beginnen met lezen? De  yogaoefeningen en creativiteit daarbij (want ik ben niet lenig) komen daarna wel!

Liefs Renske

 

Tips voor boekschrijven

Lieve dromer,

Boeken lezen kun je wel. Net als bedenken waar jouw eigen droomboek over zou gaan. Misschien is het daarom nu echt eens tijd om zelf je eigen prachtboek te gaan schrijven. Maar dat is nog niet zo makkelijk… Daarom hier 5 tips voor het beginnen met het schrijven van je eigen boek!

 1. Zet het onderwerp en genre van je eigen boek definitief vast. Bedenk bij het onderwerp waar je boek nu echt concreet over moet gaan. Bij het kiezen van een genre heb je nog heel veel keuze: van roman tot biografie en van kinderboek tot science fiction.
 2. Doe inspiratie op! Verzamel informatie over het door jouw gekozen genre en onderwerp. Interviews zijn bij dat laatste erg handig.
 3. Maak een stappenplan. Hoeveel bladzijden en hoofdstukken ga je ongeveer schrijven? Wat komt er in elk hoofdstuk? Wanneer ga je welk hoofdstuk schrijven? En hoeveel tijd kost het om een hoofdstuk te schrijven?
 4. Gewoon beginnen met schrijven! Het blijft een kwestie van oefenen. Bij het lezen van een boek stuit je soms op zulke mooie zinnen! Hoe heeft de schrijver die ooit op papier gekregen? Dat is een kwestie van oefening. Zoek niet te lang naar de perfecte zin. Op een gegeven moment staat hij vanzelf op papier!
 5. Reserveer tijd om je boek te schrijven. Spreek met jezelf elke week minimaal een dag in de week af waarop je aan je boek gaat werken. Werk in korte periodes; dan blijft het leuk! Een uurtje per week is meer dan genoeg in het begin! Hoeveel bladzijden ga je per keer ongeveer schrijven? En komt dat overeen met je stappenplan?

Voor meer tips kun je eens kijken op de volgende websites: http://www.boekengilde.nl & http://www.boekschrijven.nl. Daar staan naast tips voor het beginnen van schrijven van je eigen boek ook tips over het volhouden van het boekschrijven en uitgeven van je uiteindelijke boek!

Waar gaat jouw droomboek over? En ben je al begonnen? Laat het me weten, want ik ben heel nieuwsgierig!

Liefs Renske

 

Moederdag versje

Lieve dichter,

Nog niet de moed verzameld om te beginnen met het schrijven van een heel boek? Begin dan kleiner! Denk bijvoorbeeld aan een kort verhaal, gedicht of versje! Vandaag is het moederdag; de perfecte gelegenheid om een tekstje aan je allerliefste mamma te schrijven. Zelf dacht ik dat het leuk zou zijn nog eens zo’n versje te schrijven. Dat deed je op de basisschool ook al en dan leerde je het braaf uit je hoofd. Het begon dan meestal zo:

‘Lieve mamma,

Hierbij een kort versje voor jou,

Omdat ik heel veel van je hou.’

Gedichten en verhalen kunnen echter overal over gaan. Als je een boek wil schrijven, kun je beginnen met verhalen over dat thema. Bewaar ze dan vooral! Uiteindelijk kun je bepaalde verhalen misschien gebruiken voor je uiteindelijke boek. Ook als je gedichten gaat schrijven, moet je deze niet weggooien. Bundel ze dan samen zodat je een overzicht krijgt van al je mooie werk!

Wat ga jij schrijven? Een kort gedicht, vers of verhaal? Of kies je voor een boek? Laat het weten!

Liefs Renske

 

Fotoplakboek

Lieve fotograaf,

Laat jij je foto’s ook altijd eeuwen in een mapje op je computer staan? Of moet je zelfs nog alles bij elkaar zoeken? En dat terwijl je eigenlijk grootse plannen hebt om nu eindelijk eens een mooi fotoboek in elkaar te zetten? Dan is het voor jou de hoogste tijd om dit blogbericht te lezen!

Natuurlijk is een fotoboek dat echt persoonlijk van jouzelf is het allerleukst. Denk daarom eens verder dan de online fotoboeken van bijvoorbeeld HEMA. Die zijn vaak binnen enkele knoppen klaar. Pak het nu eens creatief aan door de foto’s af te drukken en zelf te gaan plakken. Ja inderdaad; dat kost meer tijd! Maar wedden dat je bij het maken van het boek en van het uiteindelijke resultaat veel meer plezier zal hebben?

Kijk bijvoorbeeld eens naar de voorbeelden van handgemaakte fotoboeken hieronder. Dat is toch veel leuker dan zo’n online geproduceerd boek?

Geïnspireerd geraakt? Lees dan het volgende stappenplan met bijbehorende tips:

 • Bedenk een thema voor je fotoboek. Dat doe je om te voorkomen dat je veel te veel foto’s gaat afdrukken. Niet alle foto’s passen in je plakboek! Bovendien kost het dan zoveel tijd dat het maken ervan niet meer leuk is. Denk voor een thema bijvoorbeeld aan een vakantieboek of jaarboek.
 • Plan tijd in voor het maken van je fotoboek! Spreek met jezelf duidelijk af wanneer je een middagje de tijd hebt om eraan te werken. Reken op zeker een uur of 6 in totaal. Uiteindelijk kan je dan ook wel rekenen op een prachtig resultaat natuurlijk!
 • Maak een map aan op je computer. Geef het een leuke naam zodat je ziet waar je naartoe werkt!
 • Verzamel foto’s voor je plakboek. Zet de foto’s in de aangemaakte map op je computer. Doorzoek daarom Facebook, instagram, de foto’s op je mobiel, sites van evenementen waaraan je hebt deelgenomen, vraag foto’s aan vrienden en familieleden, etc.
 • Verwijder dubbele, wazige of onvoldoende leuke foto’s uit de map. Het aantal foto’s kan namelijk hoog oplopen en dat wil je voorkomen! Je wilt immers niet veel te veel geld betalen voor het afdrukken van de foto’s en al helemaal niet te lang bezig zijn met het plakken! Kies daarom alleen de leukste en beste foto’s uit.
 • Druk de foto’s af. Kies altijd voor meerdagenservice; dat scheelt vaak een hoop geld! Ook door van tevoren even op internet te kijken of er aanbiedingen zijn bij het bestellen van foto’s, kan je makkelijk geld besparen. Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.hema.nl, http://www.cewe-fotoservice.nl of http://www.kruidvat.nl.
 • Verzamel materiaal om je plakboek mee te versieren. Denk hierbij aan het thema dat je bedacht hebt. Bij een vakantie zijn vliegtickets, landkaartjes, kleine souveniertjes, kaartjes van musea/attractieparken/concerten en schelpjes bijvoorbeeld heel erg leuk. Voel je vrij om alles op te plakken, maar zorg dat de versiering enigszins plat van vorm is. Anders wordt je plakboek wel erg dik!
 • Knippen en plakken maar! Hiermee ben je waarschijnlijk het langst bezig. Het belangrijkst is dat je niet opgeeft! Werk in kleine stapjes; elke keer bijvoorbeeld 5 bladzijden. Bedenk goed of je bepaalde foto’s en decoratie op dezelfde pagina wil, of dat dat niets uitmaakt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de tijdsvolgorde min of meer aan te houden. Kris kras alles door elkaar kan ook heel leuk zijn! Pas op dat je de bladzijden niet te vol plakt!
 • Geniet van het resultaat!

Ben jij al begonnen aan jouw eigen fotoplakboek? Ik wel aan die van mij! Een foto volgt binnenkort! Stuur jij ook een foto jouw boek in een reactie?

Liefs Renske

 

Altijd een Parisienne

Lieve inspiratiezoeker,

Je bent heus niet de enige die zo nu en dan écht – en dan bedoel ik dus ook echt echt – geen inspiratie heeft voor nieuwe creatieve ideeën. Tja, vervelend… Dus wat moet je dan doen? In elk geval niet opgeven! Wacht gewoon totdat er weer nieuwe inspiratie op je pad komt. Klinkt heel eenvoudig, en dat is het ook!

Hieronder volgen enkele tips om snel aan nieuwe inzichten/ideeën/gevoelens te komen:

 1. Lees een gek boek
 2. Google eens iets anders dan je normaal zou doen
 3. Volg wat nieuwe blogs
 4. Kijk goed om je heen
 5. Laat je verrassen! Dat is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Inspiratie komt namelijk vanzelf weer. Geef het gewoon wat tijd!

De eerste en laatste tip kwamen mij dit keer goed van pas. Gisteren kreeg ik namelijk het boek ‘Altijd een Parisienne’. Een gek boek, zeg dat wel. En verrast dat was ik zeker!

9200000051759387

Dus ben ik gisteren meteen begonnen met het verkennen van dit boek. Het staat vol met korte verhalen over allerlei onderwerpen; van liefde tot recepten & van schoonheid tot waargebeurde verhalen over het dagelijks leven. Dat laatste is het ‘m nou juist! Het  dagelijks leven is namelijk niet zo gewoon – het gaat over stijl, cultuur en plezier van het Parijse leven.

Jawel, 4 Parisiennes hebben samen hun ideeën, gevoelens, inspiratie en liefde in een boek gestopt met 1 doel: inzicht geven in hoe je altijd en overal een Parijse vrouw kan zijn. L’inspiration parfait, ou non?

Fijn aan ‘Altijd een Parisienne’ is dat je de verhalen in principe allemaal los van elkaar kunt lezen. Ze vormen een geheel, maar de volgorde waarin je de teksten leest maakt niet uit. Dat betekent dat je in korte tijd tot veel nieuwe inzichten kunt komen; idéale!

Ik kan niet wachten om verder te lezen; zo krijg ik mijn portie inspiratie zeker weer binnen! Hoe ga jij zorgen dat je weer creatief aan de slag kunt? Wat zijn jouw inspiratiebronnen? Laat een berichtje achter, want wie weet inspireer je me wel!

Liefs Renske

 

Lief dagboek

Lieve sprookjesprinses,

Je hebt vast wel eens geprobeerd een dagboek te beginnen. En dat lukte 5 dagen, 3 weken of 2 maanden. Maar niet veel langer… Waarom lukt het nou niet dit langer te doen? Het is namelijk hartstikke leuk een dagboek bij te houden zodat je over een tijd nog eens kan teruglezen over hoe je ooit – in een ver verleden of course – over bepaalde dingen dacht. Lees dit bericht voor tips over hoe je zo’n prachtig boekje nou vol schrijft met alledaagse gebeurtenissen, gedachten en meer!

 1. Koop/zoek een prachtig boek uit. Zo eentje waarvan je meteen denkt; wauw dit past bij mij! Met of zonder lijntjes, harde of zachte kaft, kleurrijk of klassiek, alles kan!
 2. Schrijf er meteen in de voorkant in waarom je hebt besloten dit dagboek te schrijven. Zo heb je een doel voor ogen!
 3. Bedenk 3 items die je elke dag opschrijft. Daardoor houdt je het makkelijker vol! Bijvoorbeeld: 1) Wat maakte me vandaag aan het lachen? 2) Iets wat ik vandaag geleerd heb 3) Wat ga ik morgen anders doen? Of: 1) Funny fact van vandaag 2) Wat was mijn sterkste emotie vandaag? 3) Wie verdient het om vandaag de sterspeler in mijn toekomstige boek te zijn?
 4. Schrijf op een vaste tijd van de dag. Zo wordt het een gewoonte! Kies een tijdstip uit dat je altijd wel zou moeten kunnen.
 5. Geen paniek! Drie keer per week in plaats van elke dag is ook prima. Of wat dacht je van een weekboek waarin je maar 1 keer per week schrijft. Het moet wel leuk blijven natuurlijk.

Heb jij een dagboek? Of ben je van plan er eentje te beginnen? Laat het me weten!

Liefs Renske

 

YOU boek: daily micro-actions

Lieve wereldverbeteraar,

Heerlijk om jezelf te kunnen ontwikkelen, uitdagen en verbeteren he? Om telkens weer te proberen of je nog een niveau hoger aan kan? De wereld verbeteren start immers bij jezelf. Maar pas op, want soms vraag je een beetje te veel van jezelf! Een doel stellen is goed, maar let wel op dat het niet te moeilijk/veel/lang wordt. Het zou zonde zijn als je je doel daardoor niet behaalt en gedemotiveerd raakt. Dus probeer het eens met mini-doelen! Een goede hulp daarbij is de YOU app of het enige echte YOU boek.

Met 365 daily micro-actions moet het lukken: een gezondere, vrolijkere, betere JIJ. Dat is het doel van het YOU boek. Elke dag van het jaar ga je 1 kleine handeling uitvoeren, waardoor je je beter voelt. Je hebt vier categorieën mini-handelingen: food, mind, move en love. Voor elke soort bestaan er tal van kleine handelingen die je goed doen voelen. Beter zelfs. Op weg naar een betere JOU.

Ik hoor je denken: maar wat is dan een micro-action? En hoe moet ik daar beter van worden? Een voorbeeldje dat zal passen in de categorie mo
ve, zal dat laten zien. Volgend jaar loop ik een halve marathon = een mega-action. Vandaag ga ik altijd voor de trappen in plaats van de lift = een micro-action. Dussss: wat doe JIJ liever?

dsc_0175.jpgHet YOU boek kun je gebruiken op elke manier die jou aanspreekt. Kies een vast moment van de dag dat je je actie uitvoert. Of neem hem gewoon overal mee naartoe voor het geval je een paar minuutjes over hebt. Voer de micro-actions uit in de volgorde van het boek of juist kriskras door elkaar. Schrijf vooral alles wat in je opkomt in de ruimte die er is voor notities. Of plak foto’s op van jezelf voor/tijdens/na een micro-action. Het is allemaal aan JOU.

En dan na een jaar! Daar ben ik heel benieuwd naar! Daarom ga ik op mijn verjaardag (bijna bijna bijna) beginnen met mijn eerste micro-action. En ik hoop het natuurlijk een jaar lang vol te houden! Ben JIJ ook van plan de YOU app te downloaden of het YOU boek te kopen? Stuur een reactie!

Liefs Renske

 

Bladeren maar!

Lieve tijdschriftenlezer,

Jammer hè, als je dat tijdschrift uit hebt… Maar niet weggooien hoor! Want je kunt er nog zoveel inspiratie uit halen. Weggooien is hartstikke zonde!  Dus pak die oude tijdschriftjes maar uit de kast en begin gewoon eens lekker te scheuren! Plaatjes, teksten, foto’s; alles wat je leuk vindt.

Beperk het niet tot de standaard tijdschriften (modebladen, vrouwenvermaak) die je altijd leest, maar ga juist eens voor een wetenschapsblad, puzzelboek of gewoon de krant. En wat dacht je van roddelbladen? Nog beter: pak een mannenblad over voetbal, sport of geld! Je zal versteld staan van hoe leuk en inspiratievol die andere soort tijdschriften kunnen zijn.

En dan heb je gescheurd, en dus…? Tja, genoeg mogelijkheden! Hang de knipsels boven je bed, knip ze mooier uit en maak er een collage van. Of begin te sparen voor alle spullen op de plaatjes die je wil hebben. En laat je vooral inspireren voor de inrichting van een kamer! Wat dacht je trouwens van het uitproberen van die supergezonde recepten die je hebt uitgescheurd?

Hieronder een fotootje van mijn resultaat na een middagje scheuren. Een tweepersoonsbed vol met knipsels! Binnenkort maar eens bedenken wat ik ermee ga doen. In elk geval heb ik weer genoeg blogideeën. Dus blijf lezen!

IMG_1332.JPG

Wat ga jij doen met je tijdschriften knipsels? Laat het me weten!

Liefs Renske

 

Vintage books

Lieve tweedehandsfan,

Duur hè al die boeken die je wil gaan lezen van de zomer…? Fijn dat er E-readers bestaan! Maar het leukste is natuurlijk wel om zo’n eigen exemplaar van dat ene boek in je kast te hebben. Want ja, het tastbare boek is gewoon het leukst! Hebben dus! Eventjes in die portemonnee kijken en… Dat is balen! Gelukkig kun je tegenwoordig ook strategisch heel goedkoop leesvoer krijgen.

Steeds meer vintage bookstores openen hun deuren. Of wat dacht je van tweedehands boeken online bestellen? Meer en meer sites bieden je de keuze of je een nieuw of tweedehands exemplaar van een boek wil. Hieronder volgen snel wat spots voor het kopen van tweedehands boeken zodat jij van de zomer extra kunt genieten van je boekjes. Want die dure cocktail op het strand kun jij nu mooi betalen van het geld dat je uitgespaard hebt!

De site http://www.bol.com heeft een enorm aanbod aan boeken. Bijna altijd krijg je daarbij de keuze tussen een nieuw en een tweedehands exemplaar. Kies gewoon eens voor tweedehands! Het scheelt niet alleen geld, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Bovendien toch heel erg leuk om te bedenken dat een boek een tweede leven kan hebben. Wie o wie zou het vòòr jou hebben gelezen?

Moet je toevallig nog naar de markt? Om even goedkoop een bosje bloemen te halen voor je ma of die voordelige heerlijke noten te kopen? Dat komt even goed uit! Vaak hebben ze namelijk ook wat boeken liggen bij bepaalde marktkraampjes. Wie weet wat er tussen ligt! Op een rommelmarkt vind je zeker boeken! Je kunt natuurlijk ook naar een speciale boekenmarkt gaan; de kans dat je dan leuk/interessant/grappig leesvoer vindt nog veel groter!

In bijna iedere stad vindt je ze wel; kleine boekenwinkels. Dan heb ik het dus niet over de Bruna en dergelijke. Nee, ga eens op zoek naar winkeltjes in de achterste straatjes. Of wat dacht je van op zoek gaan naar boeken op je vakantiebestemming! Zelf ben ik vorige week naar een boekenwinkeltje gegaan in een kleine winkelstraat. 3 boeken voor 5 euro! Dus begon ik fanatiek te zoeken naar boeken die me leuk leken. Van fantasieboeken tot tekenboeken en buitenlandse boeken kwam ik tegen. De keuze was snel gemaakt: Engelstalige boeken die snel uitlezen. Een roman, thriller en een detective.

Heb jij weleens een tweedehands boek gekocht? Of gekregen misschien? Laat het me weten!

Liefs Renske

 

Must-have-reads

Lieve literatuurfan,

Na al die drukte, stress & een tekort aan tijd is het nu eindelijk zover: boeken lezen! Het is namelijk zomer 🙂 Een hele stapel heeft het hele jaar op me liggen wachten en ik denk niet dat dat voor jou anders zal zijn. Nu kan het weleens lastig zijn welk boek je dan – nu je EINDELIJK tijd hebt – moet gaan lezen.

In het geval je echt geen keuze kunt maken, (al die boeken lijken zó de moeite waard om te lezen) kun je altijd nog kiezen voor boeken die je volgens de kenner (lees: literatuurliefhebber) gewoon ooit eens in je leven gelezen moet hebben. Must-have-reads zijn dat dan. Ik heb om die reden een selectie gemaakt van de allergrootste literaire werken ooit. En om een beetje een tijdsbeeld te schetsen, staan de boeken hieronder van oud naar jong!

 • Ilias – Homerus – Over het einde van de Trojaanse Oorlog met als hoofdfiguren Achilles in het Griekse strijdkamp en Hektor in het Trojaanse deel
 • Oidipous – Sofokles – Koning Laios krijgt van het Orakel te horen dat hij een geweldige zoon krijgt, maar door hem wel zou worden omgebracht, waarna hij zijn kind na de geboorte te vondeling legt
 • Aeneis – Virgilius – Heldendicht over de daden van Aeneas die de oorsprong van het Romeinse volk beschrijft
 • Metamorfosen – Ovidius – Korte verhalende gedichten over de schepping en geschiedenis van de wereld volgens Griekse en Romeinse Mythologie waarin de altijd een gedaanteverwisseling plaatsvindt
 • Hamlet – Shakespeare – Een spook op het kasteel van Hamlet blijkt zijn overleden vader te zijn
 • Don Quichot – Miguel de Cervantes Saavedra – Alonso denkt dat hij zelf een ridder is doordat hij te veel ridderromans gelezen heeft en gaat op avontuur
 • Pride and Prejudice – Jane Austen – Over vijf zussen uit de Engelse middenklasse (eind 18e/begin 19e eeuw) die moeten trouwen van hun moeder om de erfenis van hun vader veilig te stellen
 • Moby Dick – Herman Melville – Ismaël meldt zich aan om mee te gaan op walvisjacht
 • 1984 – George Orwell – Met behulp van Winston Smith die ‘het Systeem’ wil ontwijken geeft Orwell kritiek op de manier waarop de politiek de andere mensen in hun macht heeft
 • Het diner – Herman Koch – Twee echtparen gaan uiteten in een restaurant en stellen alsmaar uit waarover ze het eigenlijk moeten hebben: hun kinderen hebben iets uitgehaald wat de toekomst kan veranderen voor allemaal

Welke ga je lezen? En wat is jouw favoriet? Veel leesplezier in elk geval!

Liefs Renske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s