Fotocollage

Lieve fotograaf,

Ook al druk in de weer met je vakantiefoto’s uitzoeken? Ik wel! Met mijn polaroidcamera heb ik een aantal leuke foto’s gemaakt en daar wilde ik wat mee doen. En dat is gelukt, zie hieronder het resultaat aan mijn muur šŸ™‚ Nieuwsgierig hoe ik dit heb gedaan? Lees dan snel verder!

IMG_1596

Pak allereerst dit er even bij:

  • Foto’s (polaroid heb ik gedaan, maar dat hoeft niet per se)
  • Stickers (bij de Hema hebben ze voor polaroid foto’s heel goedkoop leuke dingen om je foto’s op te vrolijken)
  • Kartonnen houders (ook van de Hema, maar voor gewone foto’s kun je ze zelf knutselen)
  • Een permanent marker
  • Touw (van dat sterke huis-, tuin- en keukentouw is leuk voor een retrolook) of lint
  • Schaar
  • Nietmachine
  • Perforator

Plak de stickers op je foto’s. Een ballonnetje bij een feestfoto en een zonnebrilletje bij een kiekje van een stranddag. Je kunt ook ‘de lijst’ van je polaroidfoto beplakken met de stickers van Hema. Of stop ze in een kartonnetje. Bij gewone foto’s kun je zelf een kartonnen lijst maken. Met een nietmachine geef je aan de foto’s/kartonnetjes een beetje een hippieĀ uiterlijk.IMG_1592Schrijf bij je foto’s of op de kartonnen omhulsels met stift wat je gedaan hebt. Of tekenĀ er iets kleins bij. Let op, maak het niet te druk! Het moet om de foto’s blijven gaan. Dat geldt trouwens ook voor het versieren zoals hierboven staat beschreven.

Maak met een perforator gaatjes in de foto’s/kartonnetjes. Aan de boven- en/of onderkant kan allebei en wissel het aantal gaatjes af per foto.IMG_1594.jpg

Rijg het touw/lint door de foto’s heen. Ze hoeven niet mooi op een rijtje te blijven. De ene keer door het gat aan de onderkant van die en dan weer langs de zijkant van de andere foto. Knip pas aan het einde het touw/lint af en maak een knoopje aan de uiteinden. Je kunt ook zorgen dat de uiteinden bij elkaar eindigen en dan een knoop maken.

Met behulp van een paar punaises doorĀ het touw en de foto’s, hang je het op je muur. En je kunt er natuurlijk de volgende keer weer wat meer foto’s bijhangen.

Zelf heb ik met wat kleine lintjes nog een strikje en andere versiersels gemaakt voor aan het touw, maar dat hoeft niet. Je kunt misschien zelf ook nog iets anders verzinnen om toe te voegen? Stuur een foto van jouw fotocollage op naar me!

 

Liefs Renske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s