Moodboard

Lieve sfeermaker,

Kun jij ook zo verlangen naar een koude winteravond met kaarsjes en de openhaard? Zo’n heerlijke sfeer die daarmee gecreëerd wordt, vind je niet? De letterlijke vertaling van moodboard is sfeerbord. Door verschillende afbeeldingen te combineren op plat vlak, kun je een bepaalde sfeer creëeren. Zo kun je iemand laten zien wat je bedoelt; ‘1 plaatje zegt meer dan 1000 woorden’, zeggen ze toch weleens? Heel handig als je inspiratie wil opdoen, je kamer een make-over wil geven of een ideale outfit wil samenstellen. Hieronder volgen een paar tips voor het maken van een moodboard. En natuurlijk ontbreken een paar voorbeelden niet!

  1. Kies een vrij rustige achtergrond. Met alles wat er nog op gaat komen, loop je kans dat het anders té druk wordt. Neem stevig papier, karton of behang.
  2. Pak gauw oude tijdschriften uit de kast, wat postkaartjes, stickers en nog meer. Knip en plak je gek! Zorg voor afwisseling door groot-klein & kleuren die niet per se bij elkaar passen. Maar houd het wel in de stijl die je voor ogen had.
  3. Neem ook eens wat 3D materiaal om erbij te plakken. Van stof tot knopen die je altijd in van die zakjes krijgt bij een kledingaankoop. Denk out of the box!
  4. Tekenen en verven kan ook! Of neem pastelkrijt, want op een donkere achtergrond geeft dat een gaaf effect. En een bloemetje kleuren, dat kan toch iedereen?
  5. Less = more, dus weet wanneer je moet stoppen met plakken! Ruimtes kunnen ook heel wat creëeren.
  6. Een moodboard kan ook online! Kijk bijvoorbeeld eens op http://www.mindmeister.com voor het maken van een mindmap. Dat is net iets anders dan een moodboard, waarbij je kunt proberen visueel iets te onthouden. Toch is het zeker een kijkje waard. En als je dan toch bezig bent, neem dan eens een kijkje op http://www.moodstream.gettyimages.com om je te laten inspireren. Geef je stemming aan zodat beelden en geluiden erbij gematcht kunnen worden!
  7. Soms is het nog mooier (door de kwaliteit) om een bepaald programma te downloaden op je computer en daarmee een moodboard te maken. Zo kun je Olioboard gebruiken om je kamer te stylen en Polyvore als het om fashion gaat!
  8. Gebruik tekst! Naast plaatjes is het ook goed om korte zinnen, koppen, woorden en spreuken te gebruiken voor je moodboard. Dat legt dan op een andere manier weer uit wat je wil zeggen. Perfect, want sfeer, dat is waar het om ging!

Hieronder staan nog een paar voorbeelden. Stuur je mij ook een foto van je moodboard?

 

Liefs Renske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s