Paperclip armband

Lieve armbandenverzamelaar,

Vast heb je wel eens zelf een armbandje geknutseld. Maar waarschijnlijk nog nooit van materialen die eigenlijk bestemd zijn voor de prullenbak. Van simpel een postelastiekje, wat kralen en paperclips (groot of klein kan allebei) maak je een hele leuke armband. Benieuwd hoe? Lees dan gauw verder!

1) Vouw de paperclips allemaal open zoals op de foto om de kralen erop te kunnen doen straks.IMG_1415-1

2) Rijg kralen op de paperclips. Je kunt een patroon aanhouden of juist lekker alle kleuren door elkaar. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde kleurentint zoals rood-roze of oranje-geel. Hoeveel kralen per paperclip kan je variëren als je wil. Op elke paperclip evenveel of juist altijd hetzelfde aantal.

 

3) Buig het buitenste stuk van de paperclips onder het kleine bochtje van de clip door (zie foto, om te zorgen dat de kralen niet van de clips afvallen.IMG_1418.JPG

4) Knip het postelastiekje open en rijg door de kleine bocht alle paperclips eraan. Let op: het elastiekje hoeft niet helemaal vol te zitten met paperclips, maar het mag natuurlijk wel!

5) Maak een knoopje in het elastiek en trek goed aan. Doe een beetje topcoat nagellak (doorzichtig dus) op het knoopje en laat even drogen. Knip vervolgens de uiteinden bij het knoopje zo kort mogelijk.IMG_1400.JPG

6) Doe je armband om! Een beetje de clips heen en weer schuiven + ietwat lastig aandoen, maar goed wat een resultaat – vind je niet?

Tip: Je kunt in plaats van paperclips ook veiligheidsspelden gebruiken! Dan kun je met twee elastiekjes – 1 door de bovenste en 1 door de onderste gaten – een cool effect creëeren. Je weet ook zeker dat de kralen er niet afvallen doordat de spelden makkelijk afsluitbaar zijn.

Is jouw armband goed gelukt? Stuur een foto van die van jou! Mijn eindresultaat staat hieronder 🙂

IMG_1414.JPG

Liefs Renske

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s