Sunnycords

Lieve zonnenbrillenfan,

Jouw seizoen is weer aangebroken! Heerlijk dat je die zonnebril weer op je neus kan zetten als je buiten bent! Nog leuker is dat je je sunglasses kunt versieren met een nieuw sieraad: sunnycords. Dat zijn letterlijk vertaald naar het Nederlands dus zonnebriltouwtjes. Dat klinkt misschien een beetje gek. Daarom staat hieronder een afbeelding van een aantal sunnycords om een indruk te krijgen van dit nieuw zonnebrillen sieraad!

Alhoewel sunnycords nog maar kort bestaan, zijn ze al verkrijgbaar in talloze soorten, kleuren, materialen en maten. Verliefd geworden op dit zomerse sieraad? Dan kun je twee dingen doen; sunnycords bestellen of sunnycords zelf in elkaar knutselen. Voor beide mogelijkheden staan hieronder enkele tips!

Heb je besloten om zonnebriltouwtjes te bestellen? Neem dan een kijkje op de een van de volgende websites: http://www.cocobonito.com & http://www.sunny-cords.com.au. Een voordeel is dat de websites een groot aanbod aan sunnycords hebben! Een nadeel van bestellen op een van deze websites is dat de zonnebriltouwtjes vrij duur zijn. Je moet al gauw meer dan 20 euro voor dit item reserveren…

Nog wat extra informatie over de websites voor de liefhebber! De eerste website is van Coco Bonito. Dit is een modelabel uit Amsterdam dat haar inspiratie haalt uit ouderwetse accessoires & nieuwe accessoires maakt die passen bij de huidige modenormen. Naast zonnebriltouwtjes verkopen ze ook heuptasjes en bretels. De tweede website is van Sunny Cords Amsterdam. Zij willen een oude modetrend uit Australië weer terug brengen door de relaxte vibe van Bondi Beach en het stadsleven in Amsterdam te combineren.

Heb je de moed verzameld om zelf dit zomerse sieraad te ontwerpen? Of gewoon geen geld om ze te bestellen? Volg dan de volgende stappen om van je zonnebril een echte eyecatcher te maken met je zelfgemaakte zonnebriltouwtjes:

  1. Verzamel en/of koop materialen om sunnycords mee te maken: 2 keer 0,5 meter touw/koord & versieringen: kraaltjes, bedels, veertjes, schelpjes, etc.
  2. Bedenk hoe je de versieringen aan de touwtjes kunt bevestigen. Heb je daarvoor misschien extra materialen nodig? Of kun je de versieringen gewoon aan de touwtjes rijgen?
  3. Denk na over een leuke volgorde van de versieringen aan de touwtjes. Doe je de versieringen aan beide touwtjes of slechts aan eentje?
  4. Knutselen maar! Maak de versieringen vast aan de touwtjes.
  5. Maak kleine lusjes aan de uiteinden van de touwtjes. Neem daarvoor het eerste uiteinde van de twee touwtjes samen. Vorm een bocht in het uiteinde van de touwtjes. Daarna haal je de touwtjes  van het losse einde door de bocht heen om een knoopje te maken. Vervolgens maak je nog een tweede knoop zodat het blijft zitten. Herhaal dit principe aan het andere uiteinde van de twee touwtjes. Doe  als laatste een druppel topcoat nagellak op de knoopjes van de lusjes. Let erop dat de lusjes niet te groot of te klein zijn voor om de pootjes van je zonnebril!
  6. Bevestig de lusjes van de touwtjes aan je zonnebril Tadaa! Je eigen sunnycords!
Hoe ziet jouw zonnebril er voor deze zomer uit? Stuur een foto op!

Liefs Renske

Een gedachte over “Sunnycords

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s